top of page

Beste student,


Aangezien je een chemisch georiënteerde opleiding volgt, kan de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) heel wat voor jou betekenen. De KVCV is al meer dan 80 jaar actief in Vlaanderen en richt zich tot iedereen met een interesse voor chemie en life sciences. Specifiek voor studenten en young professionals is er de jongerensectie van de KVCV (Jong-KVCV). Zij organiseert doorheen het academiejaar lezingen over uiteenlopende relevante en populaire onderwerpen (Bier en chemie, Forensische chemie, 3D printen, Chocolade en chemie, …) aan de verschillende Vlaamse universiteiten en hogescholen. Deze lezingen bieden je de mogelijkheid om meer informatie te vergaren over een actueel onderwerp, maar ook om nadien nader kennis te maken met de spreker en de andere aanwezigen op een aangeboden receptie. Daarnaast organiseren we ook bedrijfsbezoeken. Zo waren we in het verleden al te gast bij o.a. Allnex, Barry Callebaut, BASF, Evonik, Janssen Pharmaceutica, Umicore, … . Misschien kom je op deze wijze al bij je toekomstige werkgever over de vloer! Wil je pronken met je kennis van chemie en andere wetenschappen?

Schrijf je dan samen met enkele vrienden of medestudenten in voor onze jaarlijkse Wetenschapsquiz in Technopolis. Een overzicht van de eerstvolgende activiteiten vind je op kvcv.be/kalender.

Als student word je voor slechts €12 per jaar al lid van de KVCV.

Zo neem je aan ledentarief deel aan de activiteiten van Jong-KVCV (meestal gratis), alsook aan die van alle andere secties van de KVCV. Verder ontvang je twaalf maal per jaar ons ledenmagazine C2W | Mens & Molecule, waarin actuele ontwikkelingen binnen de chemie en life sciences aan bod komen.

 

Wil je graag op de hoogte blijven van wat de KVCV jou biedt? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief, op kvcv.be/nieuwsbrief. Volg ons op Facebook (facebook.com/JongKVCV) en Instagram (instagram.com/kvcv.be) voor nieuws en activiteiten op maat van studenten.

 

Graag verwelkom ik jou als lid van de KVCV. Hiervoor kan je terecht op kvcv.be/student.

KVCV-2017-_ES.png
bottom of page